Grond oftewel aarden

Een van de basis acties die je kunt ondernemen is jezelf gronden oftewel aarden.

Maar wat is dat nu?

Veel mensen zijn gewent om dingen vanuit hun hoofd te beredeneren. En luisteren hierdoor (vaak) niet naar hun gevoel. Je hoort dan ook veel mensen zeggen dat je jezelf beter moet gronden/aarden. Dit betekent letterlijk contact/verbinding maken met de aarde. Hierdoor kom je automatisch meer in contact met je gevoel en ga je meer uit je hoofd. Je voelt je letterlijk meer in je lichaam aanwezig. Gronden zet je letterlijk en figuurlijk met beide benen stevig op de grond. Het geeft je een gevoel van veiligheid, stabiliteit, rust, vertrouwen en levenskracht. Gronden haalt je in het hier en nu, wat er nu is en stimuleert bewustzijn en aandachtig/mindfull leven. Het helpt je tegen negatieve energie en helpt je loslaten wat je nu niet meer nodig hebt. Door een stevige gronding kun je je talenten, ideeën en intuïtie gebruiken en je gedachten vormgeven. Als je gegrond bent reageer je vaak rustiger op externe prikkels en ben je alerter in onverwachte situaties.

Er zijn verschillende manieren om jezelf te gronden. Ik zal er een aantal noemen. Misschien dat je er al een paar automatisch uit je zelf toepast. Ga daar dan zeker mee door. Volg hierin vooral je gevoel.

  • Op blote voeten lopen.
  • Met je blote handen in de aarde werken;
  • In de natuur zijn;
  • Met je voeten door de branding van de zee lopen;
  • Creatief bezig zijn;
  • Rustgevende muziek luisteren;
  • Voetenbadje;
  • Massage;
  • Visualisatie, bijvoorbeeld jezelf voorstellen dat er wortels uit je voeten groeien diep de aarde in, waarmee je met de aarde verbonden bent; Maar wat nog beter werkt is gewoon moeder aarde uitnodigen om zich met jou te verbinden, met iedere cel van jou;

Het is belangrijk dat je dat doet wat bij jou past.

Dit kan per moment verschillend zijn.

Daarnaast is de aarde vrouwelijke energie, wat ook geld voor veel kwaliteiten die veel mensen meer willen benadrukken, zoals intuïtie, levenskracht en creativiteit. Dus logisch dat als je je meer met de aarde verbind, je jezelf dus ook meer/makkelijker met deze kwaliteiten verbindt. Dus dat je hier meer ruimte voor maakt in je leven. De aarde energie gaat over het zijn, verbinden en helen. Eigenlijk een hele mooie energie, die een beetje ondergesneeuwd is door de mannelijke energie van presteren en ratio, waar nog steeds veel nadruk op wordt gelegd.