Marlinde en de kabouters.

Marlinde is heerlijk buiten aan het spelen samen met Karel de hond. Marlinde gooit een bal ver weg, over het hek, het grote weidse weiland in. Karel zoeft er achteraan en plonst zo een beek in. Die vermaakt zich wel. 
Dan ziet Marlinde voor zich in het hoge gras wat bewegen. Wat grappig dat is een kabouter met een rode puntmuts. De kabouter gaat heerlijk op een boomstam staan. Marlinde gaat nu rustig zitten. Wat is dit wonderlijk…… 
Dan kijkt ze langzaam om zich heen. Wat ziet ze nu? Het lijkt wel of ze in een sprookje beland is. Om haar heen zijn alemaal kabouters, elfjes, draken en nog meer wezens die ze nog niet kent. Dit voelt zo mooi en wonderbaarlijk. Dan begint de kabouter op de boomstam te spreken. 
Luister allemaal! 
Dit is weer een mooi en bijzonder moment. Zoals jullie weten verandert er nu heel veel op de aarde. Er is veel ellende, rotzooi, vervuiling, corruptie en onrecht. Dit wordt alleen maar erger en erger. Tenminste dat willen ze de mensen laten geloven. 
Wij weten intussen anders. Ja, er zijn nog veel dingen die anders mogen, die mogen veranderen. En ja, er is heel veel moois. Veel meer dan dat ze ons willen laten geloven. 
Mensen die elkaar spontaan willen helpen. 
Mensen die rommel opruimen. 
Mensen die planten planten. 
Mensen die het onrecht aan de kaak stellen. 
En ga zo maar door. Dit wordt steeds groter en groter. Zo wonderlijk om te zien. 
Ook gaan mensen steeds bewuster om met hun dierbare lichaam. Ze zijn zich steeds bewuster dat dit hun “huisje” is, waar ze goed voor mogen zorgen. Dat pillen niet altijd de oplossing zijn. Dat hun lichaam een eigen wijsheid heeft dat precies weet wat goed voor hun is. Ze hoeven hier alleen maar naar te luisteren. 
Ook hun kinderen. Die weten zo veel. Zijn nog zo verbonden met hun lichaam, met de natuur en alles om hun heen. Ze hebben zo veel informatie. Mensen hoeven alleen naar hun te kijken, te luisteren en serieus te nemen. En hun hart te laten raken door deze boodschappen. Deze harten zullen steeds meer open gaan, open bloeien voor alle liefde die er is.Zo zal deze liefde zich steeds meer en meer gaan verspreiden en de wereld steeds mooier worden. Dit verheugd mij zo, eindigd de kabouter. 
Marlinde begint spontaan te klappen, zo mooi vindt ze dit alles. Iedereen kijkt om en glimlacht. Er ontstaat een druk geroezemoes. O, wat mooi. Wat voelt Marlinde zich gelukkig. 
De kabouter klapt 3 keer in zijn handen en het is weer muisstil. Een vlinder komt aangevlogen en strijkt naast de kabouter op een bloem neer. 
“Welkom Marlinde”, zegt de kabouter. Wat zijn wij toch blij dat we jou eindelijk mogen verwelkomen. Hier hebben wij al lang naar uitgekeken. We hebben je al zo vaak snachts bezocht als je lag te slapen of als je naar de sterren keek en naar huis verlangde. We hebben al jouw gebeden gehoord, je wanhoop en je wonderen. Wij waren er altijd voor je. Alleen kon je ons nog niet zien. 
Vanaf vandaag is alles anders. Nu kun je ons altijd om hulp vragen. Je kunt ons altijd om je heen ervaren. Je hoeft alleen aan ons te denken en dan zijn we er. 
Wat wonderlijk allemaal! Marlinde is helemaal blij. Wat is ze verwondert, ze wist het wel. Ze wist het wel, ook al verklaarde iedereen haar voor gek. Kabouters, elfjes, feeen, draken ze bestaan echt. Ze heeft ze nu echt gezien, ze hoeft nooit meer aan zichzelf te twijfelen. Wat mooi! 
Dan hoort ze een vrolijk geblaf. Een kwispelende Karel springt tegen haar aan en legt de bal voor haar voeten. Blij springt hij op en neer. Nog een keer. Nog een keer. Marlinde pakt de bal op en gooit deze nu de andere kant op. Vrolijk rent Karel hier achteraan. Wat mooi toch! zo bijzonder. 
Dan hoort ze een klein zacht stemmetje; 
Wij zijn altijd bij je, vergeet dat nooit. 
Twijfel nooit aan jezelf. 
Je bent een mooi en bijzonder mens. 
Je hebt de wereld veel te geven. 
Vergeet dat nooit. 
Vertrouw op jezelf! 
Je wordt gesteund door alles en iedereen. 

Geschreven door: Nicole Geertjens