Water

Een druppel water,
in een plasdruppel
kringelend zijn eigen energie uitbreidend.

Vertrouwen dat je gedragen wordt door het water.

Een groot gedeelte van de aarde bestaat uit water, zo ook je eigen lichaam. Het water en daarmee de energie van dat water heeft dus een grote invloed op de mens.
Alles om ons heen is namelijk energie. Deze energie kunnen we soms opmerken of voelen, alleen wordt daar vaak aan voorbij gegaan. Wat dus niet wil zeggen dat deze energie er dus niet is.
Deze energie beïnvloed elkaar, zoals het volgende voorbeeld laat zien.
De Japanse onderzoeker Emoto heeft veel onderzoek gedaan naar waterkristallen. Hij keek naar de invloed van onder andere woorden (is ook energie) en muziek op het water. Daarbij kwam hij tot de ontdekking dat bij positieve woorden “mooie” waterkristallen en bij negatieve woorden “lelijke of misvormde” waterkristallen gevormd werden. De mooiste waterkristallen werden gevormd door de woorden liefde en dankbaarheid. Liefde in de grootste betekenis van het woord is een van de mooiste en puurste energie die er is. Dankbaarheid is tevens een vorm van liefde. Zo mooi om te merken dat dit dan ook zo’n mooie uitwerking heeft. Wat voor mij weer een bevestiging is dat alles energie is, want hoe kunnen woorden anders op deze manier deze waterkristallen beïnvloeden?
Als je deze energie aan een kan met water over kunt dragen door een briefje met dit woord erop op de kan te plakken, dan mag je er ook vanuit gaan dat dit ook gebeurd als je jouw glas water ergens op zet. Welke boodschap geef je jouw eten of drinken mee als je dit op een krant of tijdschrift neerzet? Let er maar eens op waar je jouw eten of drinken opzet. Welke boodschap geeft dit af?
Zo kun je er natuurlijk ook bewust voor kiezen om je drinken op een onderzetter met een bepaalde boodschap neer te zetten. Welke boodschap wil je jouw glas water en daarmee jezelf (je bestaat namelijk voor meer dan 50% uit water) meegeven?

Dankbaarheid:
Om even verder op de dankbaarheid in te gaan. Waar ben jij overal dankbaar voor? Waar voel je dus overal liefde voor, gewoon omdat het er is.
Probeer eens uit, als je wil, om iedere morgen op te schrijven of hardop uit te spreken waar je dankbaar voor bent. Voel deze dankbaarheid dan ook bij elk ding dat je opschrijft of uitspreekt. Hierdoor verstevig je ook deze energie in je lichaam (en kun je dus ook meer in afstemming met deze liefde en dankbaarheid zijn). Je zult je hierdoor waarschijnlijk direct anders voelen. Als je dit een tijdje iedere ochtend bij het wakker worden doet, merk je vanzelf dat er een kleine verschuiving plaatsvindt en dat je deze dankbaarheid steeds meer kunt voelen.
Probeer maar eens uit.

Liefde volle groet,
Nicole Geertjens