Intuïtieve natuurkaarten

intuïtieve natuurkaarten

Deze kaarten zijn vol liefde gemaakt en nodigen je dan ook uit in liefde naar jezelf te kijken. Dit kan gewoon thuis maar ook tijdens een coachingsessie. Ik nodig je uit om in verbinding met je hart te luisteren naar hoe jij deze kaarten wilt gebruiken.
Alles is goed, gebruik je eigen creativiteit hierin. Hieronder heb ik een aantal suggesties neergezet over hoe je deze kaartenset zou kunnen gebruiken. Dit lijstje is zeker niet compleet. Het is alleen bedoelt om je te inspireren, dus gebruik het daar ook voor. Op mijn website kun je nog meer informatie vinden als ook een meditatie die je bij het gebruik van de kaarten in kunt zetten.

Ik wens je heel veel kracht, liefde, inspiratie en inzicht toe.

Liefdevolle groet,
Nicole Geertjens

  • Leg alle kaarten uit op de grond of op de tafel. Sluit dan even je ogen. Haal een paar keer rustig adem. Ga met je aandacht naar je hart. Je kunt nu aan jezelf vragen, welke kaart nu een boodschap voor je heeft. Open dan je ogen en kijk op welke kaart je oog het eerste valt.
  • Wil je de kaarten trekken vanuit verbinding met je hart? Dan kun je eerst naar de meditatie op de website luisteren. Dit kan natuurlijk ook een andere meditatie zijn. Leg eerst de kaarten klaar, dan kun je na de meditatie in je gevoel blijven en van daaruit je kaart pakken. Na de meditatie kun je eventueel aan jezelf vragen welke kaart nu een boodschap voor je heeft. Pak dan de kaart waar als eerste je oog op valt of waar je aandacht naar toe getrokken wordt.
  • Een andere manier is om de kaarten niet uit te leggen, maar blind een kaart uit de stapel te trekken. Pak daarbij de kaart waarnaar je aandacht gaat. Als je niet precies weet naar welke kaart je aandacht gaat, maar wel ongeveer. Dan kun je telkens de kaarten waarvan je zeker weet dat ze het niet zijn aan de kant leggen, zodat je een kleiner stapeltje kaarten overhoudt. Dan daarna op nieuw kijken naar welke kaart je aandacht uitgaat. Ga zo door totdat er een kaart over blijft.
  • Je kunt ook gewoon kijken welke kaart jij op dit moment het mooiste vindt en die pakken.

Als je een kaart getrokken hebt, kun je er daarna op verschillende manieren mee werken en jezelf ermee verbinden. Kijk per keer wat er bij jou past. Ook hier een paar voorbeelden ter inspiratie.

  • Lees de boodschap een paar keer hardop voor om je hiermee te verbinden. Herhaal dit een paar keer vandaag en of de komende dagen.
  • Lees de tekst en kijk aandachtig en liefdevol naar de kaart, terwijl je deze vasthoudt of naast je ligt. Schrijf dan een liefdevolle brief naar jezelf. Je kunt ook een tekening of iets anders maken. Geef dit een mooi plekje als cadeautje aan jezelf.
  • Je kunt de kaart ook op een plek neerzetten waar je deze regelmatig ziet.
  • Of leg de kaart onder een glas met water. Zo geef je deze boodschap mee aan dit water, wat je op kunt drinken. Op deze manier kun je de boodschap ook tot je nemen.
  • Op iedere kaart staat een woord. Een woord dat mij voor die kaart geïnspireerd heeft. Je kunt jezelf daarmee verbinden. Dit kun je doen door dit woord met aandacht en liefde te lezen. Maak daarna een collage, tekening of schrijf een brief. Door dit te doen verbind je, jezelf op een krachtige en speelse manier met deze boodschap.

Natuurlijk zijn er nog veel en veel meer andere manieren om deze kaarten in te zetten. Gebruik je fantasie. Tevens komt er een meditatie die je kunt gebruiken in combinatie met deze kaarten.