Hoe je bij jezelf kunt blijven 1-9-’17.

Het is een tijd waarin veel innerlijke processen afspelen, zo ook bij mij. Hieronder neem ik je mee in een van deze processen. Wie weet resoneert ook iets hiervan bij jou.
Jezelf energetisch beschermen is een kreet die ik tegenwoordig heel vaak hoor. Ja, het is belangrijk om bij mijzelf en mijn eigen energie te zijn. Te kunnen voelen wat ik echt wil. In contact met mijn hart. Wat mijn emoties zijn. Alles van de ander bij de ander te laten. Ja, dit alles is voor mij een heel proces geweest (en nog steeds). Een proces waarin ik tot het besef ben gekomen dat ik mijzelf mag zien. Helemaal zoals ik in mijn kern ben.
Ik voelde altijd dat mij energetisch afschermen niet (alleen) het antwoord is, voor mij. Maar wat dan wel? Voor mij is dit mijzelf echt gaan zien. Wie ik diep van binnen echt ben met al mijn kwaliteiten, wat anderen daar ook van vinden. Mijzelf echt neerzetten. Stevig wie ik ben. Ik kan wel de hele tijd mijn muurtje blijven verdedigen, alleen dat kost heel veel energie. Is het niet handiger om er voor te zorgen dat ik helemaal opgevuld ben, waardoor de ander er gewoon niet in kan? Hoeveel ruimte en energie zou mij dat wel niet opleveren? Maar ja, hoe doe ik dat? Dat is een ontdekkingstocht. Een ontdekkingstocht waarin ik telkens een stapje voor stapje zet. Ik denk wel dat het begint met mijzelf serieus nemen. Steeds luisteren naar wat ik wil en wat ik belangrijk vind. De dingen doen waar mijn ogen van sprankelen. Daar is heel veel lef voor nodig. Wel levert het heel veel op. Zelf mijn hart volgen. Zo de wereld stapje voor stapje mooier maken.

Weer hele fijne en bijzondere weken toegewenst.

Liefdevolle groet,
Nicole Geertjens
www.praktijknicolegeertjens.nl