Acceptatie als middel tot groei

Dat wat er is.
Een storm.
Mos op de bomen.
Een zon die straalt
Alles is goed zoals het is.

Ontwikkeling:
Het leven bestaat uit grote tegenstrijdigheden. Het ene moment lijkt alles goed te gaan en het andere moment vraag je jezelf af waar je staat.
Wat is er gebeurd?
Het ging toch zo goed?
Waarom lijkt het nu dan dat je alles verleerd heb?

Schijn bedriegt. Er gebeurd van alles. Alles is bezig zich op een diepere laag in je te wortelen. Zodat het nog beter tot je genomen kan worden en een geheel van je is. Iedere keer wordt het makkelijker om het vorige punt te bereiken op een dieper niveau.
Net zoals je een nieuw pad maakt in een dichtgegroeid bos. De eerste keer is het moeilijk om dit pad te maken en is het minimaal aanwezig. De tweede keer is het al makkelijker en wordt het pad steeds zichtbaarder, totdat het pad een onderdeel van het bos is. Net alsof het nooit anders is geweest.

Zo gaat het ook in je leven met je bewustzijn.

Acceptatie:
De kunst is te accepteren wat er is. Je eigen processen zien zonder er tegen te vechten. Het gewoon laten zijn. De ruimte geven die nodig is en liefdevol onderzoeken wat nu nodig is. Wat klopt en welke innerlijke processen er aan de gang zijn. Jezelf toestaan dat je het pad in het bos aan het verdiepen bent, zonder er tegen te vechten.

Net zoals in de herfst. Jezelf toestaan naar binnen te keren en los te laten wat je los kunt laten. Hierdoor kom je steeds dichter bij je kern en kun je dat leven leiden wat bij jou past.

Een mooie oefening:
Ga op een rustige plek zitten waar jij je gemakkelijk en veilig voelt. Sluit je ogen en adem een paar keer rustig in en uit. Voel jezelf steeds rustiger worden en je in je lichaam zakken, dicht bij jezelf.
Dan verschijnt er een pad. Dit pad loopt door een fijn en veilig landschap.
Wat voel je?
Wat zie je om je heen?
Wat hoor je eventueel om je heen?
Laat alle indrukken rustig op je inwerken. Wat wil dit alles je zeggen? Nu loop je rustig op dit pad. Iedere stap die je zet, zet je bewust. Je kijkt rustig om je heen, de omgeving in je opnemend. In de verte zie je een meer, half verscholen in de grotten. Hier loop je rustig heen. Je loopt het water in en dompelt je helemaal onder in dit water. Dit voelt lekker verfrissend. Met iedere keer dat je jezelf onderdompelt spoel je alles van je af wat niet meer past. Na een tijdje stap je weer uit het meer en ga je lekker in de zon liggen opdrogen. Je wordt omhult door de zon en je vult je helemaal op met deze krachtige energie. Je voelt je eigen energie steeds sterker worden en jezelf steeds meer in balans komen. Als het goed voor je voelt sta je weer op en loop je weer langs het pad terug.
Bedenk dat je altijd terug kunt komen naar dit meertje, om je schoon te spoelen en op te laden zodat je helder kunt zien wat er is.
Voel nu weer je lichaam en ademhaling. Maak contact met je omgeving en maak daarna weer rustig je ogen open.
Als je wilt neem je nog even een slok water om alles door te spoelen en los te laten wat aangeraakt is geworden.

Heel veel plezier met al wat er is en alles wat je aan het beleven bent.